Overslaan naar content

Margriet van Maaren-de Groot

Receptionist en telefonist

Naast het opnemen van telefoontjes, vragen beantwoorden, aannemen van pakketjes en het in de gaten houden van toeters en bellen, is Margriet van Maaren-de Groot vaak hét gezicht van ArtEZ in Arnhem. Wat komt er allemaal kijken de functie van receptionist en telefonist bij ArtEZ? Margriet deelt haar verhaal in deze story.  

Een droom najagen

Wat mij aantrok aan de functie was het werken met kunstzinnige mensen om mij heen. Dat past helemaal bij mij. Het leuke aan ArtEZ als kunstacademie is dat hier allerlei mensen rondlopen die hun droom najagen. Tijdens mijn werk zie ik soms fantastisch mooie dingen voorbijkomen. Ook ziet geen één dag hier er hetzelfde uit. In het begin van de ochtend kan ik denken dat het een rustige dag wordt, maar dan gaat ineens het brandalarm af. 

Goede band en veel lachen!

Ik werk hier al 22 jaar. Voorheen was ik administratief medewerker in Den Haag, waar ik vandaan kom. Toen mijn kinderen jong waren, zorgde ik thuis voor hen. Sindsdien werk ik hier bij ArtEZ. Er zal nooit een werksituatie zijn die helemaal perfect is, maar als er iets is, slepen de lieve collega’s en studenten me erdoorheen. Ik heb echt een band met veel mensen hier. Als ik op vakantie ben geweest en sommige collega’s dan weer zie, voelen ze als familie. Dat is enorm dierbaar voor mij. De werkassistenten hier voelen echt als mijn naaste collega’s. Ook is er een aantal conciërges met wie ik samenwerk en waar ik echt ontzettend mee kan lachen. 

“Collega's voelen als familie. Dat is enorm dierbaar voor mij.” 

Story Margriet

Een moederfiguur

Ook het contact met studenten is erg goed. Het is hier altijd leuk en gezellig. Ik heb in de tijd dat ik hier werk nog nooit iets vervelends meegemaakt met hen. Ooit was er één student die wat brutaal was, maar toen ik er iets van zei, verontschuldigde die zich gelijk en vertelde die dat het aan stress lag. Ik vroeg of ik iets voor diegene kon betekenen.  

Soms ben ik een soort moeder voor studenten. Als iemand verdrietig is, of als er iets anders is, heb ik dat gelijk door. Ik geef dan een glas water of een kopje thee. Ik heb daar een soort voelssprieten voor. Studenten voelen zich vaak extra prettig bij mij. Ik (be)oordeel niet.  

Collega’s zijn vriendelijk en hebben geen harde mentaliteit." 

Margriet ArtEZ

Tatoeages afdekken? Dat hoeft hier niet!

Ook vind ik het fijn dat je hier mag zijn wie je wil zijn. Er is geen dresscode bijvoorbeeld. Ik hoef hier niet in een keurig bloesje te zitten met een panty aan, dat is helemaal niks voor mij. Er was ooit een invalster met behoorlijk wat tatoeages die mij van tevoren belde of ze een blouse met lange mouwen aan moest trekken. Dat hoeft hier niet.    Er lopen hier mensen rond met geschminkte gezichten en met opvallende kleding. Dan heb ik het ook over jongens. Ik heb hier al zoveel voorbij zien komen. Door hier iedereen te kunnen zien, zie ik ook als eerste wat de nieuwste trends zijn.   

Een open blik

Wie hier wil werken, moet wel tegen chaos kunnen. Zo staan in de ruimte waar ik zit continu pakketjes en klinken er piepjes. Je moet hier flexibel voor zijn en open staan voor verschillende situaties. Hier moet je de lol van inzien. Het is belangrijk dat je hier niet chagrijnig zit, maar met een open blik.   

Een glimlach kost mij helemaal niets.”

En die glimlach loont ook

Ik kom weleens oud-studenten tegen die mij bedanken voor mijn glimlach naar ze of voor het altijd zwaaien naar ze. Dit kost mij helemaal niets. Ook zijn er sollicitanten die ik van tevoren vertel dat ze er goed uitzien en dat ze vooral zichzelf moeten zijn. Vaak komen ze dan als ze zijn aangenomen me vertellen dat ik de spanning bij ze weghaalde. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen.   

Werken bij ArtEZ

Lijkt het jou wel iets om bij ArtEZ te komen werken? Bekijk dan snel welke mensen we momenteel zoeken via onze openstaande vacatures.