Overslaan naar content

Werken bij Onderzoek & Valorisatie

Binnen onze afdeling Onderzoek & Valorisatie verkennen en onderzoeken we andere, alternatieve en duurzame toekomsten. We behandelen urgente vragen en trends van deze tijd. De afdeling bestaat uit een hechte gemeenschap van kritische onderzoekers, programmamakers, nieuwsgierige studenten, creatieve ondernemers en onze eigen uitgeverij. Via kritische lezingen, podcasts, prikkelende publicaties, praktijkgericht onderzoek en een hechte samenwerking met het onderwijs behandelen we op deze afdeling urgente sociale (onderwijs) vraagstukken. Past dit bij jou? Ontdek dan vooral welke vacatures we binnen onze afdeling Onderzoek & Valorisatie hebben. 

Onderzoek en experiment

Dingen uitproberen. Experimenteren. Voor ons hoort dat bij onderzoek doen. Zoals ontdekken wat nieuwe technologieën kunnen betekenen voor muziek, mode of productontwikkeling. Binnen verschillende projecten en workshops - zoals de researchlabs en het ArTechLab - kunnen studenten van alle kunstdisciplines hiermee experimenteren. Daarin werken we vaak samen met universiteiten en bedrijven. 

Samenwerking met het onderwijs

De afdeling Onderzoek & Valorisatie werkt nauw samen met het onderwijs: zo staan onze onderzoekers en lectoren regelmatig voor de klas, denken ze mee over het curriculum en schakelen ze geregeld de expertise en nieuwsgierigheid van onze studenten in tijdens onderzoeksprojecten. Het ArtEZ Business Centre maakt studenten, van eerstejaars tot lang-afgestudeerde alumni, wegwijs in het ondernemersschap. ArtEZ Studium Generale cureert en organiseert bijeenkomsten, lezingen, trainingen, podcasts en publicaties.  

Ook ArtEZ Press, de uitgeverij van ArtEZ, behoort tot Onderzoek & Valorisatie. Net als het platform APRIA en natuurlijk de lectoraten. De vijf lectoraten van ArtEZ creëren gezamenlijk een intellectuele beweging, die uitgaat van ‘Another is Possible’: een andere toekomst, een andere emotie, een ander idee, een ander leven, een andere wij.