Overslaan naar content

Dit is ArtEZ

ArtEZ leidt professionele makers en docenten op die midden in de maatschappij staan, en doet onderzoek naar hun werkvelden. Onderwijs, onderzoek, ondernemen, ondersteuning; allemaal werken we samen om kunst de ruimte te geven om van betekenis te zijn voor individuen, groepen en organisaties. En aan een aantrekkelijk en stimulerend cultureel klimaat en culturele infrastructuur in Oost-Nederland.

Onze werkwijze

Om een weg te leren vinden in een wereld vol onzekerheden, willen wij onze studenten en medewerkersversterken in de volgende competenties:  

Waarde creëren, door nieuwe kennis en vaardigheden op te doen of door op een nieuwe manier naar bestaande kennis en vaardigheden te kijken.  

Spanningen en dilemma’s bespreken, en daarmee dingen vanuit een ander perspectief of vanuit meerdere perspectieven leren beschouwen. Verschillende zienswijzen afwegen. Maar ook leren omgaan met onderlinge verschillen.  

• Verantwoordelijkheid nemen voor wat wij doen en maken, nadenken over wat belangrijk is en daarnaar handelen. 

Onze ambitie 

Bij alles wat we doen streven we ernaar om midden in de maatschappij te staan, ruimte te bieden voor leerpaden met een eigen inhoudelijke kleur, inclusief en divers te zijn en – naast intern – ook samen te werken met partners buiten ArtEZ. 

ArtEZ in een notendop 

ArtEZ bestaat uit verschillende academies waar voltijd en deeltijd bacheloronderwijs wordt gegeven. Naast de bacheloropleidingen, biedt ArtEZ ook masteronderwijs, vooropleidingen en een associate degree. De lectoraten van ArtEZ, en ArtEZ Studium Generale, ArtEZ Business Centre, ArtEZ Press en APRIA zijn ondergebracht bij Onderzoek & Valorisatie. De medewerkers van het Servicebedrijf werken op hun beurt iedere dag aan het mede mogelijk maken van dit alles. Dat alles gebeurt op locaties in Arnhem, Zwolle en Enschede.  

Kom je ons versterken?

Kun jij je vinden in het kunstonderwijs waar ArtEZ voor staat? Kom ons dan versterken in het onderwijs, als onderzoeker of als één van onze medewerkers die vanuit het servicebedrijf ondersteunend aanwezig zijn. Op deze pagina lees je welke vacatures er momenteel openstaan.