Overslaan naar content

Werken in het onderwijs

Al onze docenten en andere medewerkers in het onderwijs hebben echt een passie voor hun vak; voor het lesgeven en voor kunst. Docenten hebben uitgebreide ervaring binnen het vak en aantoonbare didactische kwaliteiten. Beschik je over een flinke mate van originaliteit en wil jij een bijdrage leveren aan het onderwijs bij ArtEZ? Dan ben jij wellicht de collega die we zoeken. Bekijk dan hier welke vacatures we hebben in het onderwijs. 

Wat doe je als docent bij ArtEZ?

Als docent bij ArtEZ gebruik je de passie voor je vak om onze studenten te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Dat doe je door les te geven, maar ook door studenten te begeleiden in hun leerproces. In de praktijk komt dat vaak neer op: luisteren, er zijn en meedenken. Dat doe je voor een deel van de ruim 3.000 studenten die studeren aan ArtEZ in Arnhem, Enschede en Zwolle. Dat kan zijn aan één van de vooropleidingen, een associate degree of een bachelor- of masteropleiding in beeldende kunst, architectuur, mode, vormgeving, muziek, theater, creative writing, dans en kunsteducatie. 

Studenten van alle studierichtingen, van eerstejaars tot master, vertellen hoe zij studeren bij ArtEZ ervaren: 

Artistieke, intellectuele en persoonlijke groei van studenten

Het onderwijs bij ArtEZ is gericht op de artistieke, intellectuele en persoonlijke groei van studenten. Zij worden opgeleid in een professionele rol die nauw aansluit bij hun talent, persoonlijkheid en ambities. Daarvoor werken we als gespecialiseerde kennisinstelling samen met een groot aantal partners in binnen- en buitenland, zoals collega-onderwijsinstellingen, bedrijven, overheden en non-profitorganisaties.  

Verhalen van medewerkers

Hoe vinden docenten, onderzoekers en ondersteunend personeel het om bij ArtEZ te werken? Je leest het in deze stories; van praktische zaken als reistijd en zelf je werk indelen tot de voor- en nadelen van werken tussen zoveel gepassioneerde collega’s. 

Story Jan Wolter