Overslaan naar content

Charlotte Ben Gershon

Coördinator Center for Teaching & Learning

Charlotte is binnen ArtEZ verantwoordelijk voor het opzetten van het Center for Teaching and Learning. Aan welke trainingen hebben medewerkers binnen ArtEZ behoefte? Hoe organiseer je het aanbod daarvan handig? Charlotte vertelt hoe zij dit aanpakt en welke mogelijkheden ArtEZ hierin biedt.

Lerende organisatie 

Samen met twee collega’s ben ik bezig om het Centre for Teaching & Learning (CTL) binnen ArtEZ vorm te geven. Ik focus mij daarbinnen op het stuk professionalisering. Binnen de verschillende academies van ArtEZ wordt al geprofessionaliseerd op verschillende manieren en onderwerpen. Wat we nu doen, is inventariseren welke dat precies zijn zodat we het aanbod indien mogelijk centraal kunnen gaan regelen. Daarnaast proberen we zo goed mogelijk leerbehoeften te achterhalen zodat we aan een mooi, volwaardig professionaliseringsaanbod kunnen gaan bouwen. Het doel is natuurlijk zoveel mogelijk kennis en ervaring met elkaar delen. Daar kijk ik naar uit; ik zie al helemaal voor me hoe ons Centre for Teaching & Learning er straks uitziet en wat het binnen ArtEZ gaat betekenen. 

Toe aan een nieuwe uitdaging 

Voordat ik in deze functie begon, werkte ik bij de interne Academy van een andere hogeschool. Op een gegeven moment stond deze Academy daar zo stevig, dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde graag bij een onderwijsorganisatie blijven werken. Daarvoor werkte ik in de commerciële sector en de druk op het behalen van targets en scoren was mij tegen gaan staan. Het leuke aan werken bij een onderwijsinstelling is dat je werkt met mensen die heel begaan zijn met hun vak. Iedereen bij ArtEZ heeft echt hart voor het werk. Daarnaast doe je met z’n allen iets voor de toekomst van een jongere generatie. Ik ben daarin meer zijdelings betrokken, maar dat alles hier om creativiteit, kunst en de toekomst draait, voel ik ook in mijn functie. Collega’s zijn gepassioneerd en betrokken bij hun vak.  

“Ik ben erg prettig onthaald waardoor ik me snel op m’n gemak voelde.” 

Kunst en professionalisering 

Wat me bevalt binnen ArtEZ is dat de organisatie best plat is. Er heerst een fijne en informele sfeer. Ik heb momenteel nog veel afspraken, kennismakingen met collega’s en overleggen over hoe we het CTL vorm willen gaan geven. Collega’s betrekken me daarin bij veel dingen omdat die wellicht interessant zijn voor het CTL. Dat is ontzettend fijn! Iedereen is behulpzaam en meedenkend. Ik ben sowieso erg prettig onthaald waardoor ik me snel op m’n gemak voelde. Soms is het wel een uitdaging dat kunst altijd bovenaan staat. Want dat is natuurlijk mooi en logisch, maar werken bij een organisatie vraagt ook vaardigheden die niet in de kunst te vinden zijn. Het is aan ons bij het CTL om op dat snijvlak van kunst en professionalisering een aantrekkelijk aanbod te creëren.  

“Ik zie al helemaal voor me hoe ons Centre for Teaching & Learning er straks uitziet en wat het binnen ArtEZ gaat betekenen.” 

Charlotte ArtEZ

Kennis van medewerkers benutten 

Naast het inventariseren van de behoefte binnen ArtEZ op het gebied van professionalisering en het aanbod dat we al hebben, barst ik ook van de ideeën voor de toekomst. Daarbij vind ik dat leren leuk moet zijn. Dat kan op verschillende manieren: het kan vakinhoudelijk interessant voor je zijn of een training kan je helpen bij je professionele of persoonlijke ontwikkeling. Zo zie ik ook wel een training mindfulness voor me. Of iets met meditatie, persoonlijk leiderschap. Los van wat we allemaal aan gaan bieden zorgt het feit dat ArtEZ medewerkers de ruimte biedt om dergelijke cursussen te volgen voor verbinding en goed werkgeverschap. Het liefst wil ik op een gegeven moment de kennis van medewerkers binnen ArtEZ gaan gebruiken in de trainingen die we aanbieden. Want dan zijn we echt die lerende organisatie die we willen zijn.  

“Dat ArtEZ medewerkers de ruimte biedt om dergelijke cursussen te volgen vind ik goed werkgeverschap.” 

Werken bij ArtEZ

Lijkt het jou wel iets om bij ArtEZ te komen werken? Bekijk dan snel welke mensen we momenteel zoeken via onze openstaande vacatures.