Overslaan naar content

Vertrouwenspersoon

  • Arnhem
College van Bestuur

Functieomschrijving

Wij zijn op korte termijn op zoek naar een:


Externe vertrouwenspersoon medewerkers (oproepbasis / ZZP)

De werkzaamheden

De vertouwenspersoon begeleidt en ondersteunt medewerkers bij behandeling van klachten en het

inhoudelijk vormgeven van het aspect ongewenste omgangsvormen. Je draagt zorg voor activiteiten gericht op het voorkomen van ongewenste omgangsvormen, levert een bijdrage aan de optimalisering van de kwaliteit van de veiligheid van de individuele medewerker en aan het bewustwordingsproces betreffende (ongewenste) omgangsvormen. Je bewaakt en draagt zorg voor het actueel houden van het te voeren beleid. Je hebt een signalerende en adviserende rol richting de organisatie en rapporteert jaarlijks aan het College van Bestuur.


De afdeling

De vertrouwenspersoon voor medewerkers werkt hierarchisch onder de bestuurssecretaris en rapporteert aan het College van Bestuur (CvB). ArtEZ kent twee vertrouwenspersonen die met elkaar overleggen en gezamenlijk rapporteren aan het CvB. Momenteel is er al een externe vertrouwenspersoon voor medewerkers werkzaam. 


Vanwege de vertrouwelijkheid die de rol met zich meebrengt, zullen kandidaten die reeds binnen ArtEZ werkzaam zijn niet meegenomen worden in de sollicitatieprocedure.

Vereisten

Je profiel

Als vertrouwenspersoon ben je aanspreekpunt voor medewerkers die te maken hebben of hebben gehad met ongewenste omgangsvormen. Ook voor integriteitszaken kunnen medewerkers bij je terecht. Als organisatie zetten we actief in op sociale veiligheid. Je zorgt voor een vertrouwelijke, toegankelijke en laagdrempelige mogelijkheid tot het melden van ongewenst gedrag. Je hebt geduld en bent een goede luisteraar. Integriteit heb je hoog in het vaandel. Je bent rustig en evenwichtig en weet een goede afstand te bewaren tot de medewerker en de casuistiek. Je weet op welk moment je dient om te schakelen naar andere interventies. Je hebt het hele proces goed in de vingers en bent thuis in preventie, communicatie, opvang, interventie, nazorg, signalering en rapportage.


Als vertrouwenspersoon heb je minimaal een HBO denk- en werkniveau. Je bent opgeleid als vertrouwenspersoon en staat geregistreerd bij de LVV. Je hebt minimaal drie jaar ervaring als vertrouwenspersoon. Je beschikt over uitstekende gespreks- en luistervaardigheden. Je bent in staat om een neutrale, onafhankelijke positie in te nemen. Bijscholing doe je jaarlijks en je zorgt ervoor dat je voldoende kennis hebt van ondermeer interne procedures, juridische mogelijkheden en menselijke interactie. Je maakt je de ArtEZ-specifieke kennis over de structuur en interne klachtenprocedures snel eigen.


Ons aanbod

De functie is op oproepbasis en je werkt bij ons als ZZP-er. De inschatting is dat je ongeveer 1-3 dagen in de maand met casuistieken bezig bent. Je werkt op onze locaties in Arnhem, Enschede en Zwolle.


Sollicitatie en informatie
Bij ArtEZ verwelkomen we collega’s met allerlei achtergronden, dromen, zienswijzen, doelen, hobbies, belangen en ambities. Omdat we geloven dat dit ons als organisatie sterker en innovatiever maakt. Bovendien maakt diversiteit het werk leuker! Voel je je hierdoor geïnspireerd, dan ben je van harte uitgenodigd om te solliciteren.


Informatie over de vacature kan ingewonnen worden bij:

Susanne Visscher, bestuurssecretaris CvB a.i., s.visscher@artez.nl T:06-11766137 of

Marjon Hendriks, Hoofd HR m.hendriks@artez.nl T: 06-10721882


Solliciteren kan van 3 juli 2024 tot en met 18 augustus 2024 via de button Solliciteren. ArtEZ is gedurende de zomerperiode, week 30, 31 en 32, gesloten. De twee gespreksronden vinden plaats op 29 augustus tussen 9.00 – 12.00 uur.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Remote

of